NZeTA Nieuw-Zeeland aanvragen

Uw Electronic Travel Authority (NZeTA) aanvragen voor Nieuw-Zeeland is zeer eenvoudig en kan volledig online. De NZeTA aanvraag Nieuw Zeeland bestaat uit enkele stappen en neemt maximaal 10 minuten in beslag. Tijdens de aanvraag wordt gevraagd naar uw persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, woonadres en paspoortgegevens. In de stappen daarna worden er wat vragen gesteld over uw reis intenties en uw verleden. Mocht u eventueel een strafblad hebben kan dit ook van invloed zijn op uw NZeTA aanvraag. Als u de aanvraag via de app doet dan is ook een foto verplicht. Een aanvraag is mogelijk voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort. Daarnaast zijn er nog andere nationaliteiten die een NZeTA mogen aanvragen, klik hier voor de hele lijst.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

U wordt aangeraden direct na het boeken van uw reis een NZeTA Nieuw Zeeland aan te vragen. Dit heeft als reden dat er altijd een zeer kleine kans is dat uw aanvraag wordt afgewezen. Mocht dit het geval zijn heeft u in ieder geval nog de tijd om mogelijk andere visums aan te vragen middels de ambassade van Nieuw-Zeeland.

Uw NZeTA voor Nieuw-Zeeland is 2 jaar geldig, of net zolang als uw paspoort geldig is als deze binnen 2 jaar vervalt. U kunt met een goedgekeurde Electronic Travel Authority dus ook vaker als 1x naar Nieuw-Zeeland reizen. Het kan dus interessant zijn om eerst een nieuw paspoort aan te vragen als deze binnenkort verloopt en u vaker naar Nieuw Zeeland afreist.

NZeTA aanvraag is verplicht

Vanaf 1 oktober 2019 is een Electronic Travel Authority verplicht voor alle reizen. Heeft u voor die datum een reis geboekt maar is de reis na 1 oktober dan moet u dus ook een NZeTA Nieuw-Zeeland aanvragen. De mogelijkheid om een aanvraag in te dienen start op 1 juli 2019. Het is echt een verplichting, vergeet u een NZeTA voor Nieuw-Zeeland aan te vragen dan is er een grote kans dat u op Schiphol al toegang tot het vliegtuig wordt ontzegt.

International Visitor Conservation and Tourism Levy (Toeristenbelasting)

Naast de NZeTA aanvraag voor NZ moet u ook de toeristenbelasting voldoen bij uw NZeTA aanvraag. Deze International Visitor Conservation and Tourism Levy is ook verplicht en gelijktijdig ingevoerd met de Electronic Travel Authoriy. Deze heffing zorgt ervoor dat het toerisme in Nieuw Zeeland verder wordt ontwikkeld en de National Parks worden onderhouden.

Kosten voor NZeTA en Toerism Levy

De kosten voor het aanvragen van een NZeTA zijn NZ$12 (NZ$9 via app), de kosten voor de International Visitor Conservation and Tourism Levy zijn NZ$35. Deze 2 kosten betaald u in 1x bij het indien van uw NZeTA aanvraag totaal bent u dus NZ$ 47,- kwijt. U kunt dit bedrag voldoen met een Creditcard (Visa, Mastercard, China Union Pay) op de officiƫle website.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA, veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact