Traveller Declaration Nieuw-Zeeland

Naast het aanvragen van uw verplichte NZeTA aanvraag is het tegenwoordig ook verplicht om een Traveller Declaration New Zealand in te vullen voor vertrek.

Of deze Traveller Declaration tijdelijk of voortaan standaard bij een reis naar Nieuw-Zeeland hoort is nog niet helemaal duidelijk. De Traveller Declaration is een reizigersverklaring of gezondheidsverklaring waarbij u verschillende vragen over uw reis moet invullen. Hieronder valt onder ander uw vaccinatiebewijs.

U kunt 28 dagen voor uw reis beginnen met het invullen van uw traveller declaration, deze kunt u na het invullen van uw persoonsgegevens opslaan en later verder bewerken. U ontvangt dan namelijk een registratiecode waarmee u kunt inloggen op de website en uw aanvraag steeds verder kunt invullen.

Persoonsgegevens (Passport details)

De Traveller Declaration Nieuw-Zeeland dient u aan te vragen bij de Nieuw-Zeelandse overheid middels de volgende link https://app.travellerdeclaration.govt.nz/

Bij de eerste stap dient u standaard gegevens in te vullen zoals persoonsgegevens, paspoortgegevens en uw e-mailadres. Na deze stap wordt uw verklaring al opgeslagen en ontvangt u op dat e-mailadres een aanvraagnummer. Hiermee kunt u later inloggen om uw declaration volledig af te ronden. U kunt 28 dagen voor vertrek beginnen met het invullen van de traveller declaration.

traveller declaration nieuw zeeland

Reisgegevens (Trip details)

Als u de persoonsgegevens heeft ingevuld wordt u doorgestuurd naar de declaration zelf waar u als tweede stap alle gegevens over uw reis moet invullen. Zorg dus dat u deze gegevens al bij de hand heeft als u begint met het invullen van Traveller declaration Nieuw-Zeeland.

Noodcontactpersoon (Emergency contact)

U dient een noodcontactpersoon op te geven waarmee contact kan worden opgenomen wanneer er iets met u gebeurt. Zorg er dus voor dat dit een persoon is die goed bereikbaar is. Het is aan te raden iemand anders in te vullen als waarmee u reist. Dit voor het geval er iets gebeurt met heel uw reisgezelschap.

Verblijfadres Nieuw-Zeeland (Contact details New-Zealand)

Er wordt gevraagd om de contactgegevens in Nieuw-Zeeland op te geven. Als u gaat rondreizen vult u hier het eerste verblijfadres in. Huurt u direct een camper en heeft u geen echt verblijfadres vul dan het adres in van de verhuurmaatschappij.

Vaccinatiebewijs (Proof of vaccination)

U hoeft sinds 13 september 2022 geen negatieve coronatest meer te overleggen voor reizen naar Nieuw-Zeeland

Op dit moment dient u nog volledig gevaccineerd te zijn om Nieuw-Zeeland binnen te komen. U dient uw vaccinatiebewijs voorafgaand te uploaden in de traveller declaration. U dient volledig gevaccineerd te zijn, bij Pfizer, Moderna en Novavax zijn dit 2 vaccinaties bij Janssen is dit 1 vaccinatie, een booster is niet nodig. Alle in Nederland en België gebruikte vaccins zijn aangemerkt als geldige vaccins. U kunt het coronabewijs als PDF downloaden op de volgende websites:

Nederland: https://coronacheck.nl/nl/print/
België: https://www.burgerprofiel.be/

Reishistorie (Travel history)

Het volgende kunt u eigenlijk pas invullen net voor vertrek. Hier moet u de reishistorie van de 14 dagen voor vertrek invullen. U kunt dit het beste invullen tegelijkertijd met het bewijs van uw negatieve coronatest.

Negatieve coronatest (Proof of a pre-departure test)

U hoeft sinds 22 juni 2022 geen negatieve coronatest meer te overleggen voor reizen naar Nieuw-Zeeland

U dient een bewijs van een negatieve coronatest te uploaden voor vertrek, dit geldt voor alle reizigers vanaf 3 jaar. Dit doet u in de Traveller Declaration. Zowel een PCR-test als de sneltest methode mag hiervoor worden gebruikt. Er zit wel een verschil in hoever van te voren deze test mogen worden afgenomen.

  • PCR-test 48 uur voor het geplande vertrek van uw eerste vlucht
  • Sneltest (RAT en LAMP) 24 uur voor het geplande vertrek van uw eerste vlucht

De test moet worden uitgevoerd onder toezicht. dit mag ook via video zijn.

De uitslag dient te zijn voorzien van een internationaal reiscertificaat.

U kunt zelfs reizen als u nog positief test van een oude besmetting. U dient dan de positieve test te uploaden met daarbij nog een medische verklaring van een dokter dat u niet meer besmettelijk bent met daarbij de datum van de oude positieve test waarvan u nu nog positief test.

U kunt dit dus pas invullen als u de uitslag als PDF heeft ontvangen. Dit is ook pas het moment dat u de traveller declaration volledig kunt afronden.

Traveller Pass

Als u de volledige traveller declaration heeft afgerond ontvangt u een traveller pass op uw opgegeven e-mailadres. Zorg dat u deze heeft uitgeprint of op uw mobiel heeft staan. Bij het inchecken van uw vlucht moet u deze Traveller Pass laten zien. Zorg ook dat u al het papierwerk bij heeft zoals uw vaccinatiebewijs.

Wanneer u ook uw NZeTA goedkeuring heeft ontvangen bent u volledig gereed voor uw reis naar Nieuw-Zeeland.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA, veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact