Visumvrij reizen naar Nieuw-Zeeland

Waar je in het verleden zonder visum kon afreizen naar Nieuw-Zeeland gaat hier vanaf 1 oktober 2019 enige verandering in komen. Het is nog steeds mogelijk om visumvrij te reizen naar Nieuw-Zeeland echter dient u voortaan wel verplicht een NZeTA aan te vragen voordat u afreist naar Nieuw Zeeland.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

NZeTA reistoestemming

NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Dit is een elektronische reistoestemming die u voorafgaand aan uw reis online kunt aanvragen. Landen zoals Amerika en Canada gebruiken dit systeem al een jaren. Een NZeTA is geen visum maar een toestemming om Nieuw-Zeeland te kunnen bezoeken.

Welke landen mogen Visumvrij reizen naar Nieuw-Zeeland?

Er is een hele lijst met landen die gebruik kunnen maken van de NZeTA aanvraag en dus vanaf 1 oktober geen visum hoeven aan te vragen voor hun reis. Het belangrijkste is dat de Nederlandse en Belgische nationaliteit ook op deze lijst staan. Bent u in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort kunt u dus hier gebruik van maken.

Geldigheid visumvrije NZeTA aanvraag

De NZeTA is 2 jaar geldig en is daarnaast een multiple entry travel authority. Dit houdt in dat u met een goedgekeurde NZeTA meerdere keren kunt reizen. In die 2 jaar kunt u dus vaker naar Nieuw-Zeeland reizen zonder dat u een nieuwe NZeTA hoeft aan te vragen. Let wel op dat elke reis maximaal 90 dagen mag duren en er is geen minimum aantal dagen dat tussen deze reizen moeten zitten. Uw paspoort moet daarnaast nog een half jaar geldig zijn op het moment dat u Nieuw-Zeeland weer verlaat.

visumvrij reizen naar nieuw zeeland

Kosten NZeTA reistoestemming

Waar u in het verleden zonder visum kon afreizen naar Nieuw-Zeeland en hier geen kosten aan verbonden waren is dat met de invoering van de NZeTA veranderd. De kosten voor een NZeTA aanvraag bedragen NZ$ 12 als u dit via de website van de Nieuw-Zeelandse immigration doet. Als u de NZeTA aanvraag app gebruikt is dit bedrag NZ$ 9.

Gelijktijdig met de invoering van de NZeTA voor het visumvrij reizen is ook de IVL ingevoerd wat staat voor International Visitor Conservation and Tourism Levy. Dit is een toeristenbelasting die ook verplicht is voor elke reiziger die Nieuw-Zeeland bezoekt. De kosten hiervoor bedragen NZ$ 35.

De totale kosten bedragen dus NZ$47 (of NZ$ 44 via de NZeTA app) voor de NZeTA en IVL aanvraag. de NZeTA en IVL zijn aan elkaar gekoppeld en dus allebei net zolang geldig.

Vraag vandaag uw visumvrije NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA, veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact