Reis situatie coronavirus Nieuw-Zeeland

Sinds 13 september 2022 zijn alle inreisbeperkingen voor Nieuw-Zeeland vervallen! Reizen naar Nieuw-Zeeland is weer hetzelfde als voor corona.

Net zoals de hele wereld is ook Nieuw-Zeeland getroffen door het Corona virus. De Nieuw-Zeelandse regering had al vroeg tijdens de uitbraak besloten om alle grenzen te sluiten. Echter worden deze restricties langzaam opgeheven. Voor visumvrije reizigers zijn deze inreis restricties al opgeheven. Nederlanders en Belgen vallen hieronder. Er zijn dus (bijna) geen belemmeringen meer om dit prachtige land weer te bezoeken

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Met welke regels dient u nog rekening te houden

Ook al zijn de grenzen weer open voor houders van de Nederlandse of Belgische nationaliteit zijn er wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Hieronder staan de actuele regels waar u rekening meer moet houden in de juiste volgorde.

corona virus Nieuw-Zeeland

Vaccinatiebewijs inreizen Nieuw-Zeeland

Een vaccinatiebewijs is sinds 13 september 2022 niet meer nodig.

Iedereen van 17 jaar en ouder die naar Nieuw-Zeeland reist dient gevaccineerd te zijn. U dient hier een bewijs van te overleggen. Een uitdraai van het Europese vaccinatiecertificaat is een geldig vaccinatiebewijs. Deze kunt u eenvoudig downloaden via Coronacheck (Nederland) of Burgerprofiel (België)

U dient volledig gevaccineerd te zijn, bij Pfizer, Moderna en Novavax zijn dit 2 vaccinaties bij Janssen is dit 1 vaccinatie, een booster is niet nodig. Alle in Nederland en België gebruikte vaccins zijn aangemerkt als geldige vaccins.

NZeTA aanvragen

De NZeTA aanvraag was net voor Corona geïntroduceerd ter vervanging van het traditionele visum Nieuw-Zeeland. De NZeTA is dus niks nieuws maar moet u niet vergeten. Dit is een online reistoestemming die 2 jaar geldig is voor meerdere reizen van telkens maximaal 90 dagen.

Door de lange geldigheid van 2 jaar wordt aangeraden de New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) direct na het boeken van uw reis aan te vragen.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Gezondheidsverklaring Nieuw-Zeeland

Nieuw is ook dat u voortaan een reizigersverklaring moet invullen voor vertrek. Dit wordt de New Zealand Traveller Declaration genoemd. U kunt deze al voor een deel invullen vanaf 28 dagen voor vertrek. Het is dus aan te raden dit al in uw agenda te zetten. U kunt echter deze gezondheidsverklaring ook nog in zijn geheel vlak voor vertrek invullen nadat u een negatieve test heeft ontvangen.

U dient het volgende nodig te hebben voor het invullen

  • Paspoort
  • Bewijs van vaccinatie (17 jaar en ouder) (vervallen sinds 13 september, 2022)
  • Reishistorie afgelopen 14 dagen
  • Vluchtgegevens
  • Contactgegevens
  • Nood contact
  • Bewijs van negatieve coronatest (vervallen sinds 22 juni, 2022)

U kunt het overgrote deel al invullen vanaf 28 dagen voor vertrek. 2 onderdelen dient u vlak voor vertrek aan te vullen. Reishistorie moet kloppen en uiteraard kunt u het bewijs van een negatieve coronatest pas uploaden als u deze heet ontvangen.

Coronatest voor vertrek

Een negatieve coronatest voor vertrek is sinds 21 juni 2022 niet meer nodig.

U dient een bewijs van een negatieve coronatest te uploaden voor vertrek, dit geldt voor alle reizigers vanaf 3 jaar. Dit doet u in de hierboven benoemde Traveller Declaration. Zowel een PCR-test als de sneltest methode mogen hiervoor gebruikt worden. Er zit wel een verschil in hoever van te voren deze test mogen worden afgenomen.

  • PCR-test 48 uur voor het geplande vertrek van uw eerste vlucht
  • Sneltest (RAT en LAMP) 24 uur voor het geplande vertrek van uw eerste vlucht

De test moet worden uitgevoerd onder toezicht. dit mag ook via video zijn.

De uitslag dient te zijn voorzien van een internationaal reiscertificaat.

U kunt zelfs reizen als u nog positief test van een oude besmetting. U dient dan de positieve test te uploaden met daarbij nog een medische verklaring van een dokter dat u niet meer besmettelijk bent met daarbij de datum van de oude positieve test waarvan u nu nog positief test.

Corona zelftest op dag 0/1 en 5/6 tijdens uw verblijf

Deze zelfstesten zijn 13 september 2022 niet meer verplicht. U krijgt ze nog wel bij aankomst, maar u mag zelf bepalen of u test. De resultaten hoeft u ook niet meer door te sturen.

Bij aankomt in Nieuw-Zeeland ontvangt u een welkomstpakket bij het biosecurity checkpoint. Hierin zitten 2 zelftesten, 1 test dient u direct na aankomt te doen en de 2e test dient u op dag 5 of 6 te doen. Deze test mag u zelf afnemen, u hoeft hier dus niet een speciaal testcenter voor te bezoeken.

De resultaten dient u door te geven via een speciale link die u heeft ontvangen na het indienen van uw traveller declaration. Het is een verplichting deze zelftesten uit te voeren en de resultaten door te geven. Het is dus aan te raden om een herinnering in uw agenda of telefoon te zetten

Als u positief test moet u dit uiteraard ook doorgeven, u dient 7 dagen in isolatie te gaan en u moet een PCR test laten afnemen.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact