Reis situatie coronavirus Nieuw-Zeeland

Net zoals de hele wereld is ook Nieuw-Zeeland getroffen door het Coronavirus. De Nieuw-Zeelandse regering heeft al vroeg in de uitbraak besloten om alle grenzen te sluiten. Mede doordat het een eiland is heeft men het virus vrijwel helemaal kunnen uitdoven en is het “normale” leven is Nieuw-Zeeland weer volledig opgestart.

Actuele covid-19 cijfers

Hieronder staan de actuele coronavirus cijfers van Nieuw-Zeeland.

Wanneer weer reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een strikt en streng beleid getroffen om te voorkomen dat het virus weer oplaait. De grenzen blijven dicht voor buitenlanders en toeristen tot nader bericht. Er is dus nog geen datum bekend wanneer vakanties of andere reizen weer mogelijk zijn. De regering heeft al meerdere malen aangegeven dat het mogelijk is dat het reisverbod blijft gelden tot er een werkend vaccin is.

corona virus Nieuw-Zeeland

Er zijn gesprekken gaande met een paar omliggende landen zoals Australië, om specifiek voor die landen de reisbeperkingen mogelijk te versoepelen voordat er een vaccin is. Dit zou mogelijk vanaf september gaan plaatsvinden. Echter laait het virus in Australië de laatste tijd weer op waardoor dit verre van zeker is. Reizigers vanuit Nederland, België en andere Europese landen vallen hier dus niet onder.

Wie mogen er op dit moment wel naar Nieuw-Zeeland

Sinds kort is het weer mogelijk om voor inwoners van Nieuw-Zeeland die waren gestrand en een paar uitzonderingsgroepen weer af te reizen naar Nieuw-Zeeland.

De volgende groepen mogen op dit moment weer afreizen.

  • Inwoners van Nieuw-Zeeland
  • Mensen met een Nieuw-Zeelandse staatsburgerschap
  • Partners en kinderen van inwoners of staatsburgers van Nieuw-Zeeland met een visum.
  • Diplomaten

De volgende groepen moeten eerst toestemming vragen voordat ze mogen afreizen.

  • Partners en kinderen van inwoners of staatsburgers van Nieuw-Zeeland zonder een visum
  • Australische staatsburgers die normaal vast in Nieuw-Zeeland verblijven
  • Kritische gezondheidsmedewerkers
  • Reizigers op humanitaire gronden

Al deze groepen moeten bij aankomst 2 weken in quarantaine in een faciliteit van de overheid. Ze worden bij aankomst getest en tijdens de 2 weken quarantaine ook nog regelmatig. Na 2 weken volgt er een laatste corona test en als die ook negatief is mag men het land officieel betreden en zijn er geen restricties meer voor die persoon. Voor meer info kijk op https://www.immigration.govt.nz/about-us/covid-19/border-closures-and-exceptions

Mogen Nieuw-Zeelanders wel naar Europa

Waarschijnlijk is het vanaf 1 juli 2020 is het weer mogelijk voor inwoners van Nieuw-Zeeland te reizen naar Europa. Of hier nog restricties aanzitten is op dit moment nog niet bekend. Dit heeft geen gevolgen voor de restricties die Nieuw-Zeeland heeft gesteld voor reizigers vanuit Europa. De grenzen in Nieuw-Zeeland blijven dicht voor Europese reizigers.

NZeTA aanvragen tijdens Corona

Als u een reis heeft geboekt voor bijvoorbeeld 2021 kun u eventueel al een NZeTA aanvragen. Dit is ondanks de huidige reisrestricties nog steeds mogelijk. Dit soort van Visum Nieuw-Zeeland is voor iedere reiziger uit Nederland of België verplicht sinds oktober 2019.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact