NZeTA aanvragen Air New Zealand

Als u naar Nieuw-Zeeland reist met Air New Zealand of elke andere vliegmaatschappij heeft een NZeTA nodig. Dit staat voor New Zealand Electronic Travel Authority en is een elektronische reistoestemming die het traditionele visum Nieuw-Zeeland vervangt.

Wanneer u uit een visumvrij land komt, zoals Nederland of België, kunt u deze NZeTA online aanvragen. Wanneer de NZeTA is goedgekeurd is deze 2 jaar geldig voor meerdere reizen van telkens maximaal 90 dagen.

nzeta air new zealand

Naast de NZeTA vraagt u automatisch ook een IVL aan wat staat voor International Visitor Conservation and Tourism Levy. Dit is een soort toeristenbelasting die zorgt dat de natuur in Nieuw-Zeeland behouden blijft.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Hoe een NZeTA Air New Zealand aanvragen

Zoals aangegeven is het aanvragen zeer eenvoudig online te regelen. U doet dit echter niet op de website van Air New Zealand maar die dient via de Nieuw-Zeelandse overheid te gebeuren of via een online visumdienst.

Het enige wat u nodig heeft is een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst en een (pas)foto van uzelf. De foto hoeft niet eens een officiële te zijn en kunt eventueel ook zelf met uw telefoon maken als u zich maar aan de richtlijnen houdt.

Als u deze documenten bij de hand heeft, kunt u de NZeTA aanvraag voor uw Air New Zealand vlucht binnen 5 min afronden.

Wanneer u met een groep reist kunt u ook de gehele aanvraag in 1x invullen. Zorg dan dat u alle documenten heeft van al uw reizigers.

Hoe ver van tevoren Air New Zeland vlucht NZeTA aanvragen.

Aangezien een NZeTA reistoestemming 2 jaar geldig is voor meerdere reizen, kunt u het beste direct na het boeken van uw Air New Zealand vlucht uw aanvraag indienen. In het extreem uitzonderlijke geval dat uw aanvraag wordt afgewezen heeft u nog voldoende tijd om een ander visum aan te vragen.

De goedkeuring duurt in de meeste gevallen slechts enkele minuten en maximaal 72 uur. Als u het dus op tijd aanvraagt hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

Is een NZeTA verplicht voor het boarden van een vlucht

Een goedgekeurde NZeTA aanvraag is een verplichting. U dient in het bezig te zijn van een toestemming voor het boarden van uw Air New Zealand vlucht. Zonder een goedgekeurde NZeTA aanvraag zal Air New Zealand u weigeren voor de vlucht.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiële NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact