NZeTA handleiding Nederlands

De NZeTA aanvraag procedure voor Nieuw-Zeeland is volledig in het Engels. Om dit makkelijker te maken kunt u onderstaand een volledige NZeTA handleiding Nederlands terugvinden. Hiermee kunt u simpel online een NZeTA aanvragen ook al bent u de Engelse taal niet machtig.

Vraag vandaag uw NZeTA aan in het Nederlands

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Via officiële website

Met deze NZeTA handleiding in het Nederlands kunt u binnen 10 minuten een NZeTA aanvragen op de officiële website. Het enige wat u nodig heeft is een geldig paspoort en een creditcard.

NZeTA aanvraag website

Ga naar de volgende website om de aanvraag te starten:
https://nzeta.immigration.govt.nz/


Stap 1 – Traveller information

Bij stap 1 moet u als eerste uw nationaliteit selecteren. In dit voorbeeld pakken we de Nederlandse nationaliteit. Selecteer hiervoor Netherlands uit de lijst.

nationaliteit nzeta

Als u dit heeft gedaan zullen er meerdere velden tevoorschijn komen.

Select the issuing country as shown on your passport
Dit is het land dat het paspoort heeft uitgegeven. Kijk op uw paspoort bij “code” staat hier NLD dan moet u Netherlands selecteren.

Enter your passport number exactly as it appears on your passport
Dit is uw paspoort nummer of zoals het in uw paspoort staat aangegeven uw documentnummer. LET OP! in het Nederlandse paspoort komt de letter “O” niet voor dit is altijd het cijfer “0”.

Select the expiry date as shown on your passport
Hier moet u de vervaldatum van uw paspoort invullen. Dit is terug te vinden onder het kopje “geldig tot” op uw paspoort.

paspoort gegevens aanvraag

Traveller details

Na het invullen van de bovenstaande velden komen de persoonlijke gegevens velden tevoorschijn. Vul deze nauwkeurig en correct in in.

Enter your family/last name(s) as shown on your passport
Vul hier uw volledige achternaam in. Op uw paspoort staat dit aangegeven bij het kopje “naam”.

Enter your given name(s) including your middle name as shown on your passport
Vul hier uw al uw voornamen in (dus ook uw eventuele doopnamen). U kunt deze terugvinden op uw paspoort bij het kopje “voornamen”. Nogmaals neem deze allemaal over bij uw aanvraag.

Have you ever been known by a different name?
Als u uw naam nooit officieel bij de gemeente heeft gewijzigd selecteert u hier “No”. Heeft u wel ooit uw naam gewijzigd selecteer dan “Yes” u krijgt dan een extra invul veld voor uw vorige naam.

Select your gender as shown on your passport
Geef hier aan welk geslacht u heeft. Neem dit over uit uw paspoort, dit staat aangegeven bij het kopje geslacht.
V = Female
M = Male
X = Gender Diverse

Select your date of birth as shown on your passport
Voer hier uw geboortedatum in zoals op uw paspoort staat aangegeven bij het kopje “geboortedatum”

Select your place of birth
Voer hier uw geboorteplaats in zoals op uw paspoort staat aangegeven bij het kopje “geboorteplaats”

Enter your National Identify Number, if you have one
Dit is uw Nationaal Identificatie Nummer. dit is in Nederland uw Burgerservicenummer ook wel BSN genoemd. U kunt dit nummer terugvinden op de allereerste pagina van uw paspoort (achterkant waar al uw gegevens op staan) onder het kopje “persoonsnummer”

Enter a valid email adress
Voer hier een e-mailadres in die u daadwerkelijk leest en gebruikt.

Confirm email address
Voer nogmaals dit e-mailadres in ter controle

Are you an Australian permanent resident
Als u geen vaste verblijfsvergunning heeft in Australië vult u hier “No” in.

Will you be staying in New Zealand
Als u ook daadwerkelijk in Nieuw-Zeeland op vakantie gaat of verblijft klikt u “Yes, I will be coming to New Zealand to visit” aan, er wordt dan automatisch een IVL (toeristenbelasting) aan uw aanvraag toegevoegd.

Als u alleen maar overstap in Nieuw Zeeland en het vliegveld niet verlaat klik dan “No, I am a transit passenger” aan. Er wordt dan geen IVL(toeristenbelasting) aan uw aanvraag toegevoegd.

persoonlijke gegevens nzeta handleiding

Eligibility questions

Na het invullen van de persoonsgegevens komen een paar vragen of vast te stellen of u in aanmerking komt voor een NZeTA goedkeuring.

Will you be travelling to New Zealand for medical consultation or treatment?
Als u voor vakantie of verblijf naar Nieuw-Zeeland gaat zonder dat u een medische handeling ondergaat klikt u hier “No” aan. Ondergaat u wel een medische handeling dan kunt u geen NZeTA aanvragen en dient u een ander visum aan te vragen.

Have you ever been deported, removed or excluded from another country (not New Zealand)?
Als u nog nooit de toegang tot een ander land is ontzegt of als u nog nooit een ander land bent uitgezet of bent gedeporteerd klikt u hier “No” aan. Is dit wel ooit het geval geweest dan kunt u geen NZeTA aanvragen en dient u een ander visum aan te vragen.

Are you currently prohibited from entering New Zealand following deporatation from New Zealand in the past?

Als u nog nooit uit Nieuw-Zeeland bent gedeporteerd klikt u hier “No” aan. Is dit wel het geval dan kunt u geen NZeTA aanvragen en dient u een ander visum aan te vragen.

Have you ever been convicted of any offence (in any country)?
Bent u nog nooit veroordeeld in welk land dan ook dan klikt u “No” aan. Is dit wel het geval en heeft u een strafblad klik dan “Yes” aan. U krijgt dan 2 aanvullende vragen*

*Have you ever been convicted of an offence for which you were sentenced to five years or more imprisonment?
Bent u ooit veroordeeld voor een vergrijp waarbij u bent u veroordeeld tot 5 of meer jaren celstraf. Is dit het geval klik dan “Yes” aan u komt dan niet in aanmerking voor een NZeTA en dient een ander visum aan te vragen.

*In the last 10 years have you been convicted of an offence for which you were sentenced to a prison term of 12 months or more?
Bent u in de laatste 10 jaar veroordeeld voor een vergrijp waarbij u bent veroordeeld tot 12 of meer maanden celstraf? Is dit het geval klik dan “Yes” aan u komt dan niet in aanmerking voor een NZeTA en dient een ander visum aan te vragen.

goedkeurings vragen NzeTA

Stap 2 – Foto uploaden

Bij stap 2 dient u een pasfoto te uploaden. Dit hoeft geen officiële pasfoto van een fotograaf te zijn u mag ook zelf een foto maken die aan de voorwaarden voldoet.
Controleer eerst goed waaraan de foto moet voldoen.

  • U dient recht in de camera te kijken
  • U moet uw ogen open hebben en zorg voor een neutrale gezichtsuitdrukking.
  • Zorg dat niks uw gezicht bedekt zoals haren of zonnebril
  • Zorg dat alleen u op de foto staat
  • Zorg dat de foto scherp is en niet onder of overbelicht is.
  • Maak de foto voor een effen achtergrond zoals een witte muur.

Sleep de foto naar het lege vak of druk op “Upload your photo” om de foto te selecteren.

Ga naar de volgende stap.

Stap 3 – Review and confirm details

Bij stap 3 krijgt u een een volledig overzicht met de gegevens die u heeft ingevuld. Controleer deze nogmaals nauwkeurig. Klopt alles klik dan op “Confirm”

review pagina

Stap 4 – Declaration

Bij stap 4 verklaart u dat u alles goed heeft gelezen, alles goed hebt begrepen en naar waarheid heeft ingevuld, daarnaast moet u aangeven akkoord te gaan met de privacy verklaring. Om hier akkoord voor te geven moet u 2 vakjes aanvinken. Als u dit heeft gedaan klikt u op “Confirm”

verklaring NZeTA handleiding

Stap 5 – Pay and submit

Bij stap 5 krijgt u een overzicht van de kosten. U vraagt bij een vakantie of verblijf naar Nieuw-Zeeland altijd een NZeTA aan die NZ$ 12 kost en een International Visitor Conservation and Toerism Levy (IVL) die NZ$ 35 kost. De totale kosten bedragen dus NZ$ 47. Alleen als u overstapt in Nieuw-Zeeland en er niet verblijft komen de IVL kosten te vervallen.

Klopt alles druk dan op “Pay and submit”

betaalpagina handleiding NZeTA

Creditcard gegevens invullen

U wordt nu doorgestuurd naar een aparte pagina waar u uw Creditcard gegevens dient in te vullen. U kunt alleen betalen Met Visa of Mastercard. Als u alles heeft ingevuld klik op “Pay”

creditcard gegevens

NZeTA aanvraag ingediend

Nadat de betaling is afgerond komt u terug op de NZeTA website. U krijgt de melding dat uw aanvraag succesvol is ingediend. Ook staat er een referentienummer (Reference number) noteer deze. U ontvangt een paar minuten later een e-mailbevestiging. LET OP! uw aanvraag is op dit moment nog niet goedgekeurd, u ontvangt hiervoor een aparte mail.

succespagina nzeta aanvraag

Bevestiging NZeTA aanvraag e-mail

Enkele minuten na uw aanvraag ontvangt u op uw opgegeven e-mailadres een bevestiging van uw aanvraag. Hierbij is de status altijd “pending” ook staat hier nogmaals uw naam, paspoortnummer en uw referentienummer. Nu is het wachten op de volgende mail of uw aanvraag is goedgekeurd. Dit kan binnen enkele minuten zijn maar kan maximaal 72 uur duren.

e-mail bevestiging NZeTA aanvraag

Goedkeuring email NZeTA aanvraag

Meestal ontvangt u na de bevestiging e-mail binnen 10 minuten nog e-mail met de mededeling dat uw aanvraag is goedgekeurd. In deze e-mail staat dan bij Status “issued” u heeft nu toestemming om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Uw goedgekeurde NZeTA aanvraag is 2 jaar geldig.

goedkeuring e-mail issued nzeta

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan in het Nederlands

Officiële NZeTA, veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact