Goedkeuringstijd NZeTA aanvraag

Een veelgestelde vraag is “Hoe lang duurt het voordat mijn NZeTa is goedgekeurd“. De goedkeuringstijd voor een NZeTA aanvraag Nieuw-Zeeland is maximaal 72-uur. Dit houdt in dat het 72-uur kan duren voordat je een bericht ontvangt of je aanvraag voor het Electronic Travel Authority New Zealand is goedgekeurd.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Vrijwel altijd direct goedgekeurd

Zoals aangegeven kan het dus 3 dagen duren, echter in vrijwel alle gevallen worden NZeTA aanvragen van personen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit vrijwel direct goedgekeurd. Let wel op dat dit geen garantie is, er zijn altijd uitzonderingen dus vraag je NZeTA op tijd aan om rekening te houden met de goedkeuringstijd.

Juiste moment voor NZeTA aanvraag

Vaak wordt er gedacht dat men nog tijd genoeg heeft om de NZeTa aan te vragen als de reis nog maanden vooruit ligt. Het is echter aan te raden om direct na het boeken van de reis het NZeTA formulier online in te vullen. Stel dat uw aanvraag in het slechtste geval wordt afgekeurd (zeer uitzonderlijk), dan heeft u nog voldoende tijd om bij de Ambassade van Nieuw-Zeeland een andere visumaanvraag in te dienen. Een goedgekeurde NZeTA is 2 jaar geldig voor meerdere reizen dus die enkele maanden van te voren aanvragen maakt niet het verschil en kan u veel problemen besparen.

goedkeuringstijd nzeta aanvraag

Benodigde documenten voor de aanvraag

Om naar Nieuw-Zeeland te reizen bent u vanaf 1 oktober 2019 verplicht een NZeTA reistoestemming aan te vragen. Dit is alleen mogelijk met een paspoort en als u uit een land komt die visumvrij mag reizen naar Nieuw-Zeeland. De Nederlandse en Belgische nationaliteit vallen ook onder deze toegestane landen.

Uw paspoort dient daarnaast nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Nieuw-Zeeland weer verlaat. Controleer dus goed de vervaldatum van uw paspoort.

Tip: Wanneer u vaker naar Nieuw-Zeeland reist en uw paspoort verloopt bijvoorbeeld binnen 7 maanden na terugkomst van uw eerste reis, dan kan het lonen om eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat u de NZeTA aanvraagt. U kunt dan maximaal profiteren van de 2 jaar geldigheid.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact