NZeTA Formulier Nieuw-Zeeland

Als je vanaf 1 oktober naar Nieuw Zeeland wilt reizen ben je voortaan verplicht een online NZeTA formulier in te vullen voordat je afreist naar Nieuw-Zeeland. Naast een NZeTA heb je ook nog een IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy) nodig. Deze vraag je gelijktijdig aan tijdens het invullen van het NZeTA formulier.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Kosten NZeTA formulier

De totale kosten voor zowel je NZeTA aanvraag als je IVL bedragen NZ$ 47,-. De NZeTA voor Nieuw-Zeeland kost NZ$ 12,- en de IVL NZ $ 35,-. Na het invullen van het formulier kun je allebei de kosten gelijktijdig betalen.

Geldigheid NZeTA formulier Nieuw-Zeeland

De goedkeuring van het indiende formulier voor je NZeTA en IVL is in de meeste gevallen direct. Echter kan het maximaal 72-uur duren voordat je een goedkeuring ontvangt. Hierna kun je met je NZeTA 2 jaar afreizen naar Nieuw-Zeeland. Het is dus geldig voor meerdere reizen. Elke reis mag maximaal 90 dagen duren en er is geen minimale tijd die tussen elke reis moet zitten. Je moet alleen even het land verlaten.

nzeta formulier nieuw zeeland

Benodigde reisdocumenten

Als je een NZeTA en IVL wilt aanvragen dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederland of Belgisch paspoort. Let ook goed op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is op de dag waarop je Nieuw-Zeeland weer verlaat. Aangezien een NZeTA 2 jaar geldig is kan het dus interessant zijn om eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat je het reistoestemmingsformulier indient.

Voor wie is de NZeTA aanvraag

Het NZeTA en IVL formulier is in te vullen door alle landen die onder het Visa Waiver programma van Nieuw-Zeeland vallen. Als je deze nationaliteit hebt hoef je dus geen visum aan te vragen en volstaat het aanvragen van de NZeTA reistoestemming. De Nederlandse en Belgische nationaliteit vallen onder dit programma en zijn dus verplicht dit NZeTA formulier in te vullen.

Wanneer formulier invullen en NZeTA aanvragen

Zoals eerder aangegeven wordt de NZeTA in de meeste gevallen direct afgegeven en kan het maximaal 72-uur duren. Echter wordt er aangeraden ruim voor uw reis de NZeTA en IVL aan te vragen. Bij voorkeur direct na het boeken van uw reis. Mocht in het zeer uitzonderlijke geval het gebeuren dat uw aanvraag formulier wordt afgewezen dan heeft u nog voldoende tijd om met de ambassade van Nieuw-Zeeland en alternatief visum te regelen.

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA formulier veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact