NZeTA Nieuw-Zeeland voor overstappen

Wanneer u met het vliegtuig op reis gaat en u heeft een overstap in Nieuw-Zeeland dan bent u ook verplicht een overstap NZeTA aan te vragen voor Nieuw-Zeeland. Deze transit NZeTA vraagt u op dezelfde manier aan als een normale Electronic Travel Authority voor NZ. Deze elektronische reistoestemming is verplicht voor reizen vanaf 1 oktober 2019, de mogelijkheid tot aanvragen start op 1 juli 2019.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Kosten en geldigheid

Deze NZeTA om over te stappen in Nieuw Zeeland is ook verder exact hetzelfde als een normale NZeTA. De kosten zijn NZ$ 12 als u het aanvraagt middels de website en NZ$ 9 als u deze aanvraagt middels de app. De NZeTA is 2 jaar geldig of net zo lang als uw paspoort nog geldig is.

Verschil tussen normale NZeTA en Transit NZeTA Nieuw-Zeeland

Het enige verschil met de aanvraag die u doet als Nieuw Zeeland wel uw eindbestemming is, is dat u bij deze aanvraag niet gelijktijdig de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) hoeft aan te vragen. Deze toeristenbelasting kost NZ$ 35. aangezien u het land niet ingaat en alleen maar op doorreis bent is deze dus niet verplicht. LET wel op! Als u een lange overstap heeft en besluit toch even het land in te gaan u deze Toerism Levy wel moet aanvragen gelijktijdig met uw Nieuw Zeeland NZeTA aanvraag.

Overstap NZeTA Nieuw Zeeland omzetten naar normale NZeTA.

Zoals eerder aangegeven zit er geen verschil in de Electronic Travel Authority aanvraag voor normale entry of transit (overstappen). Het enige verschil is dat u niet verplicht bent direct de toeristenbelasting te betalen bij uw NZeTA aanvraag. Uw overstap NZeTA is dus ook gewoon 2 jaar geldig voor meerdere overstappen (let op! alleen overstappen), of net zo lang als uw paspoort geldig is mocht dit korter zijn. U kunt dus niet uw Transit NZeTA omzetten naar een normale NZeTA!

Reist u binnen die 2 jaar nog een keer naar Nieuw-Zeeland en is het ditmaal wel uw eindbestemming dan dient u een volledige nieuwe NZeTA aan te vragen + de  International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) voor Nieuw Zeeland. Controleer dan wel altijd of uw paspoort nog geldig is, mocht dit document in de tussentijd zijn verlopen kunt u online uw NZeTA en IVL overzetten naar uw nieuwe paspoort..

Vraag vandaag uw NZeTA Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA, veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact