International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) Nieuw-Zeeland

Vanaf 1 oktober 2019 voert Nieuw-Zeeland een toeristenbelasting in genaamd de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL). Deze toeristen heffing is verplicht voor vrijwel elke vakantiereiziger met een nationaliteit die onder het Visa Waiver programma vallen. Dit is het geval voor Nederlanders en Belgen. Deze zijn dus verplicht voorafgaand aan hun reis een IVL aan te vragen. Er is 1 uitzondering, dit is wanneer u in Nieuw-Zeeland alleen overstapt en het land niet daadwerkelijk ingaat. Dan hoeft u geen IVL aan te vragen en volstaat alleen een verplichte Transit NZeTA aanvraag.

Vraag vandaag uw NZeTA + IVL aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Aanvragen van een International Visitor Conservation and Tourism Levy

De aanvraagprocedure voor de IVL is zeer eenvoudig en kunt u volledig online afhandelen. Tijdens uw NZeTA aanvraag voor Nieuw-Zeeland (die ook verplicht is) kunt u gelijktijdig uw Toerism Levy aanvragen. U kunt dus in 1 aanvraag alle verplichte onderdelen voor uw reis naar Nieuw-Zeeland afhandelen. Naast de informatie die u bij uw ETA aanvraag invult zijn is er geen specifieke additionele informatie die u moet invullen om een IVL Nieuw-Zeeland te verkrijgen.

Kosten International Visitor Conservation and Tourism Levy aanvraag

Aan deze toeristenbelasting voor Nieuw-Zeeland zitten ook kosten verbonden. Dit is een vast tarief van NZD$ 35. Dit bedrag voldoet u gelijktijdig met de NZeTA aanvraag die NZD$ 12 kost. Het totaalbedrag voor NZeTA en IVL komt dus op NZD$ 47 uit, dit kunt u betalen met een creditcard op de website van de Nieuw-Zeelandse immigratie.

Hoe lang is de IVL Nieuw-Zeeland geldig?

Wanneer u de International Visitor Conservation and Tourism Levy gelijktijdig aanvraagt met uw Electronic Travel Authority is deze ook 2 jaar geldig. Bij een nieuw paspoort dient u altijd uw nieuwe NZeTA + IVL over te zetten naar dit nieuwe paspoort. Is dit niet mogelijk, dan moet u de NZeTA en IVL opnieuw aanvragen.

Wat wordt er gedaan met International Visitor Conservation and Tourism Levy opbrengsten in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft ingeschat dat de IVL opbrengsten ongeveer NZD$ 450 miljoen bedragen over een periode van 5 jaar. Dit bedrag wil men inzetten op de volgende punten:

  • Verbeteren en onderhouden van infrastructuur voor toerisme
  • Beschermen van de natuur
  • Het imago van Nieuw-Zeeland als toeristische bestemming vasthouden en nog verder uitbreiden.

IVL los aanvragen

Als u al eerder een Electronic Travel Authority (NZeTA) heeft aangevraagd maar geen IVL, dan is er GEEN mogelijkheid om deze los aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als u bij een eerder reis alleen een overstap heeft gehad in Nieuw-Zeeland. Een Transit NZeTA (overstap NZeTA) is dan wel verplicht maar een International Visitor Conservation and Tourism Levy niet.

Vraag vandaag uw NZeTA + IVL Nieuw-Zeeland aan

Officiƫle NZeTA Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact