Wat kost drinken in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland, bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke cultuur, is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Een van de veelgestelde vragen van bezoekers is: “Hoeveel kost drinken in Nieuw-Zeeland?” In deze blogpost zullen we een uitgebreid overzicht geven van de kosten van verschillende dranken in diverse steden van Nieuw-Zeeland.

Water

Water is essentieel, vooral als je op reis bent. In Nieuw-Zeeland is kraanwater over het algemeen veilig om te drinken, maar laten we eens kijken naar de gemiddelde prijzen voor flessenwater.

Stad500ml1 liter
AucklandNZD 2,50NZD 3,50
WellingtonNZD 2,40NZD 3,30
ChristchurchNZD 2,30NZD 3,10
QueenstownNZD 2,70NZD 3,80

Koffie

De koffiecultuur in Nieuw-Zeeland is sterk en groeiend. Hier is een overzicht van de gemiddelde prijs voor een kopje cappuccino.

StadCappuccino
AucklandNZD 4,50
WellingtonNZD 4,30
ChristchurchNZD 4,20
QueenstownNZD 4,80

Bier en wijn

Of je nu van bier, wijn of sterke drank houdt, hier is een overzicht van de gemiddelde prijzen in verschillende steden.

StadLokaal bier (500ml)Geïmporteerd bier (330ml)Wijn (standaard glas)
AucklandNZD 8,00NZD 9,00NZD 10,00
WellingtonNZD 7,80NZD 8,90NZD 9,80
ChristchurchNZD 7,50NZD 8,70NZD 9,50
QueenstownNZD 8,50NZD 9,50NZD 11,00

De prijzen voor dranken in Nieuw-Zeeland kunnen variëren afhankelijk van de stad en de locatie binnen die stad. Over het algemeen zijn de prijzen in toeristische gebieden zoals Queenstown iets hoger.

Reisvereisten voor Nieuw-Zeeland

Voordat je afreist naar Nieuw-Zeeland, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de reisvereisten. Vanaf 1 oktober 2019 moeten bezoekers uit bepaalde landen, waaronder veel Europese landen, een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aanvragen voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen. Dit geldt voor zowel toeristen als reizigers die op doorreis zijn. De NZeTA-aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend en is meestal binnen enkele uren goedgekeurd, hoewel het wordt aanbevolen om dit ruim voor je vertrekdatum te doen. Naast de NZeTA wordt er ook een kleine toeristenbelasting geheven, bekend als de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), om bij te dragen aan de infrastructuur en bescherming van het milieu. Zorg ervoor dat je dit regelt voordat je naar Nieuw-Zeeland reist om eventuele vertragingen of problemen bij aankomst te voorkomen.

Vraag vandaag uw NZeTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact